TRG HRVATSKIH BRANITELJA

Poštovani Predsjedniče i članovi Općinskog vijeća,  poštovani Općinski načelniče!

Temeljem informacije iz medija da je prostor između Doma kulture i nekadašnje „poljoprivredne zadruge“ proglašen trgom (novi Mihalovski trg), a poznato je da trgu nije dat naziv, sukladno Odluci Upravnog vijeća Društva VETERAN predlažemo da se trgu da naziv „TRG HRVATSKIH BRANITELJA

Obrazloženje:

Činjenica je da Općina Gornji Mihaljevec dala 164 branitelja (cca 10% stanovništva) učestvovao u Domovinskom ratu  kojima je priznat status hrvatskih branitelja. Kako raznim grupacijama (odredi NZ, lovci, seoske straže i sl.) koji se po angažiranju u tim grupacijama nisu u roku od 24 sata priključile borbenom sektoru OS RH, ne priznaje status hrvatskog branitelja, razvidno je da je puno više ljudi bilo uključeno u obranu Domovine. Određeni broj mještana uključio i preko radne obveze u obranu, pa i drugim aktivnostima kako je tko mogao i želio, a to nesumnjivo nije bilo lako u onim turbulentnim vremenima.

Nemojmo pustiti zaboravu te ljude koji su između ostalog i zaslužni što danas imamo Općinu i možemo sami odlučivati kako ćemo u njoj živjeti.

Nesumnjivo će time Općina dati veliki obol očuvanju tekovina Domovinskog rata i odati vječni pijetet prema hrvatskim braniteljima.

S poštovanjem, srdačno !

VETERAN - društvo branitelja Domovinskog rata

Inicijativa (original - pdf)