Open menu

"VETERAN" - društvo branitelja Domovinskog rata

Članovima Društva može postati svaka fizička osoba ako je zainteresirana za rad u Društvu i pružanje doprinosa ostvarivanju ciljeva Društva te prihvaća odredbe Statuta.Fizička osoba koja je zainteresirana za prijem u članstvo Društva popunjava i potpisuje pristupnicu koju predaje Predsjedniku Društva.

 Članom se postaje potpisivanjem pristupnice, upisom u Popis članova i uplatom članarine. Članovima Društva izdaje se članska iskaznica, čiji izgled, sadržaj i način izdavanja utvrđuje Predsjednik posebnom odlukom.

Članstvo u Društvu može biti redovito, podupiruće i počasno.

Redovitim članom društva može postati svaka fizička osoba, koja ima status branitelja, koji dokazuje Potvrdom nadležnog tijela.

Podupirućim članom društva može postati svaka fizička ili pravna osoba koja želi pomoći Društvu i njegovim članovima, te prihvaća odredbe Statuta, ali ne sudjeluju u upravljanju Društvom.

Počasnim članom Društva može postati  fizička ili pravna osoba koja je svojim javnim djelovanjem značajno pridonijela radu Društva i očuvanju tekovina i digniteta Domovinskog rada, te se istakla u borbi za dokazivanje istine o borbi hrvatskog naroda za samostalnost i svoju državu.

Inicijativu za počasno članstvo u Društvu može dati svaki član Društva, a odluku o prijemu donosi Skupština Društva na redovnoj sjednici.

Počasni član ne plaća članarinu.

 

Ciljevi i svrha osnivanja Društva su:

  • Promicanje vrijednosti Domovinskog rata,
  • Očuvanje tekovina, digniteta i tradicija postrojbi Hrvatske vojske u čijem sastavu su bili branitelji s područja djelovanja Društva,
  • Zaštita statusa, dostojanstva i interesa hrvatskih branitelja i hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata i njihovih obitelji, te pružanje svekolike pomoći svojim članovima,
  • Širenje istine o hrvatskoj povijesti i ratnim stradanjima hrvatskog naroda, posebice tijekom II. svjetskog rata i Domovinskog rata,
  • Učešće u radu Braniteljskih zadruga,
  • Umrežavanje s hrvatskim i međunarodnim udrugama i organizacijama ratnih veterana.

 

PREDSJEDNIK:   Željko Tomašić   mob: 099/622 3099
ZAMJENIK:   Željko Dvanajščak   mob: 098/426 976
TAJNICA:    Ines Miljančić   mob: 098/164 8102
 adresa:   Vukanovec 62c, 40000 Čakovec   Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 OIB:   38068600273    
 IBAN    HR22 2400 0081 1104 1821 9    Karlovačka banka
 RNO:    0428649    
 MATIČNI BROJ:    05051606