U priopćenju „Pod Alpama sam dokumentirao je da znak udruga HOS-a u Hrvatskoj legitiman i odobren od Vlade RH, a temeljem Zakon o udrugama kojeg je donio Hrvatski Sabor. Ako Predsjednik ne poštuje taj znak, tj. uvjetuje da se ne smije nositi i mora maknuti, valjda je svima jasno da Predsjednik u tom slučaju ne poštuje Zakon o udrugama i Odluku (Rješenje) Vlade RH.

Uostalom Predsjednik nema zakonodavnu funkciju, te nema ni ovlasti odlučivati koje će zakona poštivati koje ne. Mora poštivati hrvatske zakone, ako ih ne poštuje, ponavljam to je DRŽAVNI UDAR, a postupak i procedura za to je jasno propisana!!

Čemu šutnja i glumatanje ?

Da ne ponavljam već rečeno, ovaj puta ukazujem na odredbe Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji  (NN 121/17, 98/19)  koje je donio Hrvatski Sabor, a Predsjednik čak potpisao objavu.

Naime u Članku 3. jasno je definirano da je Hrvatski branitelj iz Domovinskog rata osoba koja je organizirano sudjelovala u obrani neovisnosti, teritorijalne cjelovitosti odnosno suvereniteta Republike Hrvatske kao pripadnik Oružanih snaga Republike Hrvatske (Zbora narodne garde, Hrvatske vojske, ministarstva nadležnog za obranu, Policije, ministarstva nadležnog za unutarnje poslove i Hrvatskih obrambenih snaga).

Tu završavaju sve priče o Ustašama, NDH i ostalim izmišljotinama suprovoditelja posredno ili neposredno, Memoranduma SANU-2. Prekinimo s tim i okrenimo se stvaranju naše vlastite države !

Po mome ovo je situacija, ako se želi da stvar ne izmakne kontroli, koja traži žurnu sjednicu Hrvatskoga Sabora, jer neki dan je zapovjeđeno predstavnicima OSRH da napuste obilježavanje VRO „Maslenica“ zbog nazočnosti udruga postrojbi iz članka 3. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji , a u sutra se može očekivati da predstavnicima OSRH bude zapovjeđeno da okrenu puščane cijevi prema narodu i Predsjednikovim neistomišljenicima.

Je li Hrvatska pravna država ili je zavladala anarhija, pa može svaki građanin Republike Hrvatske odlučivati koje zakone će poštivati, a koje neće?   Rezultat takvog ponašanja već jasno vidljiv u slučaju kada građanin u Pakracu ne želi poštivati Zakon o tržištu električne energije pa to rješava bacanjem bombe na djelatnike HEP-a.

Željko Tomašić