Open menu

Izložba fotografija - "I moj tata je bio vojnik"

Društvo VETERAN je projektnim aktivnostima „I moj tata je bio vojnik“ iz projekta „ZAJEDNO ZA BOLJE SUTRA“ i „Memorijalni Bogračfest“ iz projekta „POBJEDA, ZAHVALNOST I PONOS!“  zaokružila aktivnosti na obilježavanju Dana međimurskih branitelja.

Izložbu fotografija predstavila je autorica izložbe i voditeljica projekta „ZAJEDNO ZA BOLJE SUTRA“ Ines Miljančić – tajnica Društva VETERAN.

„Cijela priča oko izložbe započela je početkom godine sa ciljem da se oda počast svima koji su dali svoj doprinos u borbi za samostalnost Hrvatske.

Želja nam je bila da se javi što više djece i unuka kako bi se i mlađim generacijama zorno prikazala kakva je bila cijena hrvatske samostalnosti, ali i prikaže istina o Domovinskom ratu. U Domovinskom ratu događale su se velike strahote i to se nikada ne smije zaboraviti.

I, uspjeli smo u tome. Prikupili smo mnogo fotografija te su sve prikupljene fotografije danas ovdje izložene.

Najiskrenije se zahvaljujemo svima koji su dostavili svoje fotografije te fotografije svojih očeva i djedova jer bez njih nebi ni bilo ove izložbe.

Stručni žiri Društva „Veteran“ koji čini upravni odbor obabrao je najbolje fotografije u tri kategorije, a to su: najbolja fotografija vojnika iz Domovinskog rata, najbolja fotografija lokacije iz Domovinskog rata te najbolja fotografija motiva iz Domovinskog rata.

Veliko hvala također i svim donatorima koji su podržali ovu izložbu i pripremili nagrade za odabrane najbolje fotografije.

Možda nisu fotografije najbolje rezolucije i snimane iz najboljeg kuta, ali znajte da svaka fotografija nosi svoju priču i prošlost.

Sada ćemo prozvati nagrađene te Vas molim da dođete ovdje da preuzmete svoju nagradu.

U kategoriji za najbolju fotografiju vojnika iz Domovinskog rata odabrana je fotografija koju je dostavila DOROTEA HERMAN.

Na slici se nalazi njezin djed FAIČ ŠTEFAN, a fotografija je snimljena u Kninu.

U kategoriji za najbolju fotografiju lokacije iz Domovinskog rata odabrana je fotografija koju je dostavila LARA PONGRAC.

Na slici se nalazi njezin otac NENAD PONGRAC sa pripadnicima UNPROFORA iz Nepala, a fotografija je snimljena u okolici Pakraca.

U kategoriji za najbolju fotografiju motiva iz Domovinskog rata odabrana je fotografija koju je dostavila TAJANA HAJDAROVIĆ.

Na slici se nalazi njezin otac Tihomir Hozjan koji nažalost nije više sa nama.

Zahvaljujem se svima na pažnji i želim Vam da uživate u izložbi.“

Katalog izložbe (pdf)

Ines Miljančić