Open menu

Ima rana koje ne cijele nikada

Širenje dezinformacija, lijepljenje etiketa i tračevi iza leđa bez osnove, ali s očiglednom namjerom pokušaja diskriminacije predsjednika Društva VETERAN pa čak i preko medija, od strane Načelnika Općine Gornji Mihaljevec i njegove Nezavisne liste, koji je čak u polugodišnjem izvješću u radu Općinskom vijeću napisao

"A najveći dio vremena načelniku je oduzeto na pripremu i opsluživanje različitih inspektorata zbog različitih prijava Željka Tomašića,....." , zahtijeva da javno objavimo cijeli "problem" koji je napravio Goran Lovrec i svoj slijepom mržnji prema Tomašiću.

Naime Tomašić je od prvog izbora Gorana Lovreca za Načelnika Općine Gornji Mihaljevec, zdušno pomagao njemu i Općini, jer su ga kao Načelnika, već u prvom mandatu napustili svi zaposlenici Općine. Pomagao mi je taku u izradi prijedloga za neke općinske Odluke, napravio promo video za potrebe Općine, koji je Lovrec prikazao na HRT-u prilikom gostovanja, postavio je održavao gratis pet godina službenu mrežnu stranicu Općine (www.gornjimihaljevec.hr) . Tomašić je radio i na promociji Općine Gornji Mihaljevec i njezinog mladog Načelnika i u Međimurskoj županiji (posebno kod Župana), te čak i u državnim institucijama.

Suradnju je postupno prekidao Lovrec od kada je Tomašić inicirao osnivanje Društva VETERAN, i izabran za predsjednika Društva. Da se događa nešto i da puca suradnja Lovreca i Tomašića bili je vidljivo već u prvoj godini postojanja Društva VETERAN kada je Općina (navodno Povjerenstvo, a zna se da o raspodjeli sredstava odlučuje Načelnik) odbila sufinancirati projekt Društva VETERAN pod nazivom "DA SE NE ZABORAVI", 2019. godine. To je bilo prvi puta od kada se objavljuju javni pozivi za sufinanciranje projekata da je Općine nekoj udruzi nije prihvatila projekt.

Društvo VETERAN se slijedeće godine (2020.) prijavilo s istim projektom na javni natječaj Ministarstva hrvatskih branitelja i opetovani Općine Gornji Mihaljevec. Kako je projekt prihvaćen od strane MHB, ovaj puta Općina (Načelnik) nije mogao odbiti projekt da nije od općeg javnog interesa za Općinu. Iako je izgledalo da je Lovrec promijenio stav prema Tomašiću, u provedbi projekta se pokazalo da tu suradnje više nema. Načelnik je obećao da će građevinska firma koja je obnavljala Dom kulture u Gornjem Mihaljevcu postaviti Spomen ploču. Dan prije svečanog otkrivanja ploče, na koje je došao osobni izaslanik Ministra hrvatskih branitelja, Župan međimurski i cijela koordinacija obilježavanja Dana međimurskih branitelja, Lovrec je nazvao telefonom Tomašića i rekao da neće postaviti Spomen ploču na zid. Na pitanje Tomašića o razlogu, odgovorio je da on nema što raspravljati i spustio je slušalicu.

Uz pomoć prijatelja Tomašić je uspio postaviti Spomen ploču na zid kod ulaza u Općinsku zgradu i pozvao je Načelnika i Vijećnike da nazoče otkrivanju ploče. S obzirom na navedeni sastav nazočnih Lovrec se pojavio na događanju, a Udruga LUNA je prelijepim dekorom doprinijela vidljivosti kako događanja, tako i Općine Gornji Mihaljevec. Na poziv Tomašića Lovrecu da na početku događanja kao Načelnik Općine pozdravi goste i nazočne, on je to odbio riječima "niste mi rekli da se pripremim", što god mu to značilo. No, razvidno je da je time pokazao mišljenje i stav prema hrvatskim braniteljima, kad nije želio pozdraviti čak ni osobnog izaslanika Ministra hrvatskih branitelja. Isti dan je Društvo VETERAN organiziralo svečani koncert Ivice Pepelka. Načelnik je odbio dati dozvolu da se koncert održi u velikoj dvorani Doma kulture u Gornjem Mihaljevcu s obrazloženjem da još nije završena adaptacija, iako je dvorana bila u funkciji i u njoj su vježbale Udruga LUNA i KUUL Gornji Mihaljevec. Zbog toga je koncert održan u Domu kulture u Preseki, ali ni tu se Lovrec kao Načelnik Općine nije odazvao pozivu Tomašića, da dođe čestitati braniteljima njihov dan.

Podmetanja Lovreca su se nastavila. Društvo VETERAN je u planu imalo postaviti Spomen ploču (80 x 60 cm) svim poginulim u svim ratovima za Hrvatsku kod centralnog križa na mjesnom groblju pri čemu bi se obnovio centralni križ i uredio prostor oko križa. To je Spomen ploča bez ikakve političke konotacije i nije "spomenik braniteljima" iz Domovinskog rata kao to piše u odbijenici zahtjeva.

Da bi se s tom idejom mogli javiti na javni natječaj za sredstva, bila je nužna suglasnost Općine. Ideju je podržao i vlč. Vugrinčić (tada župnik u Gornjem Mihaljevcu) i tadašnji Predsjednik Općinskog vijeća, koji su zajedno obišli mjesto i dogovorili budući izgled.

Društvo VETERAN je u listopadu 2020. uputilo zahtjev za suglasnost Općinskom vijeću, ne Načelniku jer je Općinsko vijeće upravitelj groblja. Načelnik prvo nije dozvolio Predsjedniku OV da stavi zahtjev na Dnevni red sjednice OV, a tek na upozorenje Tomašića da će prijaviti Općinu zbog administrativne šutnje, u na sjednici u veljači 2021. je ta točka stavljena na dnevni red. Lovrec je još u listopadu izjavljivao da neće dati suglasnost jer on ne želi "još na jednom mjesto ići paliti svijeće". Na toj sjednici je predsjednica Udruge LUNA (koja je vijećnica u OV) koja je prije spomenutom događanju surađivala s Društvom VETERAN, nastupila s omalovažavajućom pričom "neka si Tomašić postavi spomenik u dvorištu", a s obzirom da je Tomašić u to vrijeme gratis postavio i održavao mrežnu stranicu Udruge LUNA iz čega je razvidno da je postojala dobra suradnja, bili je jasno da gospođa instruirana i da je dobila zadaću ispred Lovrecove Nezavisne liste da nastupi, kako je nastupila. U bahatosti je nestala ljudskost i potpuno je zanemarena činjenica da "čovjek ne umire kad fizički ode s ovog svijeta i kad ga se pokopa, nego kad ga se zaboravi". Čak je Načelnikov pradjed bio u I. svjetskom ratu u Galiciji, gdje je ostao bez oka (zar ni njemu Lovrec ne želi zapaliti svijeću?)

"Slučaj" je dobio svoje finale u zadnjoj predizbornoj kampanji, kada je Lovrec odlučio ići po treći mandat. Kako je Tomašić uputio neke kritike prethodnog mandata, jer je ispunjeno samo oko 20% obećanja Načelnika iz kampanje prije, te posebno što je samo tri mjeseca prije kraja mandata Općinsko vijeće dalo odobrenje Načelniku da podigne kredit od 11. mil. kuna za izgradnju "Parka mladosti", što je neviđeno u hrvatskoj političkoj praksi, da vladajući zadužuju JLP(R)S samo tri mjeseca prije kraja mandata, Lovrec je procijenio da mi je Tomašić opasni protukandidat za Općinskog načelnika, te je u suradnji sa svojim savjetnikom pokrenuo neviđenu kampanju da se Tomašića diskreditira, do toga da su čak neke članice NL GL izjavljivale i javnosti što Tomašić radi ovdje, neka se vrati u Karlovac.

Od tada se Društvo VETERAN ne poziva na događanja u Općini Gornji Mihaljevec, a Tomašića se optužuje za sva zla u Općini, koja su posljedica neznanja i nesposobnosti ekipe na vlasti. A za promociju i veličanje Načelnika i NL GL se koriste Udruga LUNA, Matica umirovljenika i NK "Jedinstvo" što je nespojivo s Zakonom o udrugama i funkcijom civilnog društva.

Društvo VETERAN