Dan roda inženjerije i Dan Inženjerijske pukovnije

U vojarni Inženjerijske pukovnije “110. brigade Hrvatske vojske” u Kamenskom, u petak 1. listopada 2021. godine svečano je obilježen Dan roda inženjerije, Dan postrojbe – Inženjerijske pukovnije Hrvatske kopnene vojske i Dan vojne kapelanije “Sv. Anđeli čuvari”.

Dan uoči proslave, 30. rujna, tim povodom proveden je sportski dan, u kojem su u raznim sportskim aktivnostima snage odmjerili pripadnici inženjerijskih satnija. Također, u dogovoru s članovima Airsoft Teamom iz Karlovca dogovorena je prezentacija airsoft opreme i a djelatnicima inženjerije bila je omogućeno da se u timovima suoče i u ovome sportu, poštivajući sve mjere sigurnosti, i sudionici i gledatelji.

U petak 1. listopada 2021, svečanom obilježavanju je nazočio zapovjednik Hrvatske kopnene vojske, general-pukovnik Boris Šerić, izaslanik Načelnika Glavnog stožera OS RH, brigadir Robert Suntešić, prvi dočasnik HKoV-a, nekadašnji zapovjednici i pripadnici Inženjerijske pukovnije i inženjerijskih postrojbi. Nazočnima u svečanom postroju obratili su se zapovjednik InžP brigadir Alan Srpak, izaslanik NGS OS RH, brigadir Suntešić i zapovjednik HKoV general Šerić, koji je inženjercima čestitao na postignutim rezultatima, potpori postrojbama OS RH, kao i civilnim institucijama poput saniranja posljedica razornog potresa na Banovini te svim drugim uspješno provedenim zadaćama, a posebno zadaćama razminiranja. Na kraju čestitao je svim inženjercima njihov Dan Roda, pukovnije i dan Vojne kapelanije.

Zapovjednik HKoV-a, izaslanik NGS OS RH, zapovjednik Inženjerijske pukovnije, te prvi dočasnici HKoV-a i InžP zaslužnim pojedincima inženjercima uručili su pohvale i nagrade.

Također, na kraju proslave održana je i koncelebrirana Sveta Misa uz Dan vojne kapelanije “Svetih Anđela čuvara” – zaštitnika inženjeraca, koju je predvodio vlč. mr. Kristijan Gatarić.

 

tekst i foto: stn Dražen Čulig

  • slika_1
  • slika_2
  • slika_3
  • slika_4
  • slika_5
  • slika_6