Braniteljske večeri u Vukanovcu postaju prepoznatljive

U subotu 14. kolovoza 2021. godine VETERAN - društvo branitelja Domovinskog rata  je realiziralo, nakon prošlosubotnjeg studijskog putovanja u Hrvatsko Pounje, drugo po redu braniteljsku večer iz projekta "Dan Međimurskih branitelja", koje se će održavati svake subote do Dana međimurskih branitelja, kada će organizirati zajedničko obilježavanje tog dana ponosa i slave međimurskih (hrvatskih) branitelja. 

Braniteljska večer je započela video projekcijom dokumentarnog zapisa „Studijsko putovanje“ i prikazivanjem dokumentarnog video zapisa „Bilogorske istine“ kao podsjećanje kako je sve započelo.  Potom se nastavilo druženje branitelja, njihovih obitelji i mještana općine Gornji Mihaljevec s ciljem međusobnog upoznavanja, kako bi u slučaju potrebe bili jedni drugima na pomoći. 

Branitelje večeri su otvorenog tipa, te su pozvani i dobro došli svi ljudi koji poštuju hrvatske branitelje i domovinu Hrvatsku. 

Sudionici Braniteljske večeri su iskazali interes za organizirani posjet „Bundevijadi“ u Vrbovskom, da dogovaralo se i o organizaciji provedbe Budnice za Dan međimurskih branitelja.

Braniteljske večeri su upravo s tom idejom da se ne zaboravi da su branitelji svoje živote, dijelove tijela, zdravlje i preživljavanje u ratnim strahotama stavili na Oltar Domovine, ali i da život ide dalje, da ne treba i ne smije se zaboraviti!

Sloboda i hrvatski branitelji su svetinja, a sa svetinjama se ne igra !

Društvo VETERAN (Ž.T.)